Személyes adatok védelme

17. Személyes adatok védelmére vonatkozó szabályzat

17.1 Adatvédelmi nyilatkozat

Felhasználóink személyes adatainak védelme társaságunk fontos kötelezettsége. Az összegyűjtött személyes adatokat a társaság kizárólag az általa kínált szolgáltatások nyújtásához használja fel. A társaság tiszteletben tartja a személyes adatok bizalmas kezelését és az online áruház felhasználóinak magánéletét, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje őket az esetleges jogsértésektől és visszaélésektől. A felhasználók személyes adatai az egyik olyan terület, amelyre a társaság nagy odafigyelést és figyelmet fordít, mivel tisztában van e terület érzékenységével. A társaság az összegyűjtött személyes adatokat az adatvédelmi törvény, az elektronikus hírközlési törvény és az általános adatvédelmi rendelet szerint védi. Az Adatvédelmi szabályzat azokkal az információkkal foglalkozik, amelyeket a vállalat Önről akkor szerez meg, amikor meglátogatja Jessyss weboldalunkat.

Fontosnak tartjuk az Ön adatainak védelmét a vállalatnál, ezért mindig gondosan védjük személyes adatait. Minden benyújtott adat védve van harmadik felek behatolása ellen, ami biztosítja Önnek a gondtalan és megszakítás nélküli üzletmenetet a Jessyss.hu webhelyet kezelő céggel. Soha semmilyen módon nem használjuk vissza személyes adatait.

Soha nem adjuk ki elérhetőségeit és személyes adatait harmadik félnek, kivéve, ha azt törvény írja elő. Soha nem küldünk Önnek olyan e-maileket, amelyekre nem iratkozott fel, kivéve azokat a fontos tranzakciós e-maileket, amelyeket kifejezetten kért.

Bármely elektronikus értesítésünkről bármikor gyorsan és egyszerűen leiratkozhat.

18. Személyes adatok gyűjtése és feldolgozása

Személyes adat minden olyan adat (az Ön neve, vezetékneve, e-mail vagy postai címe), amely kifejezési formája szerint egy meghatározott vagy azonosítható természetes személyre, azaz magánszemélyre vonatkozik. IME Kft. nem gyűjti az Ön személyes adatait, kivéve, ha Ön ezt engedélyezi termékrendeléskor vagy e-híreinkre való feliratkozáskor.


18.1 Vásárlás regisztrált vagy nem regisztrált felhasználóként

A Jessyss.hu online áruházban egy magánszemély regisztrált felhasználóként jelentkezhet be. A webáruház tartalma anonim, nem regisztrált felhasználók (vendégek) számára is elérhető. A regisztrált felhasználók a regisztráció során megadják a szükséges információkat. Minden regisztrált felhasználó saját felhasználói nevet és jelszót kap, amely titkos. A felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy felhasználónevét és jelszavát kizárólag saját maga kezelje vagy az általa felhatalmazott személy.

Abban az esetben, ha a felhasználó nem regisztrált felhasználóként hajtja végre a megrendelést, az IME Kft. a megadott adatokat a leadott megrendelés feldolgozásához használta fel.

IME Kft. adóalanyként a ZDDV 86. §-a értelmében köteles gondoskodni a számlák megőrzéséről legalább 10 évig annak az évnek a végét követően, amelyre a számlák vonatkoznak - és így a számlán szereplő adatokat is megőrizni.


18.2 Kapcsolatfelvételi űrlapok és e-mailek továbbítása

A felhasználó a weboldalon közzétett kapcsolatfelvételi űrlapokon vagy e-mail címeken is feltehet konkrét kérdéseket, így az üzemeltetőre bízza az információkat. Ezeket a felhasználó problémájának megoldására használjuk fel. A weboldalon feltüntetett e-mail címek nem személyes, hanem üzleti e-mail címek. Tehát nem egy természetes személyhez kötődnek, hanem az így megadott adatokat különböző személyek kezelhetik – a felhasználó problémájának gyors és hatékony megoldása érdekében. Az online űrlapon vagy az ezen a weboldalon felsorolt címekre küldött e-mail elküldésével a felhasználó elfogadja a Jessyss.hu weboldal általános használati feltételeit.


18.3 Feliratkozás az e-hírekre


IME Kft. nem gyűjt automatikusan e-mail címeket az e-mailes hírlevelekre való feliratkozáshoz. A felhasználó aktívan egyedül cselekszik, azaz. ellenőrizze és/vagy írja be e-mail címét az e-hírlevél feliratkozás mezőbe. A felhasználó tudatában van annak, hogy az IME e-híradó céghez való feliratkozással az IME Kft. lemondásig tájékoztatja a Jessyss online áruház felhasználóját a divatirányzatokról, az ajánlatban szereplő újdonságokról, akciókról és kedvezményekről, marketingtevékenységekről és egyéb akciókról. Az e-hírekre való feliratkozással a felhasználó belép az e-hírek címzettjeinek listájába, amely egyben a Jessyss által felhasználóinak kínált előnyök (hűségkedvezmények, havi nyereményjáték…) címzettjeinek adatbázisa is. Az e-hírekre való feliratkozáshoz IME Kft. a következő adatokat gyűjti: e-mail cím, amennyiben a felhasználó regisztrált tagként regisztrál, valamint vezeték- és vezetéknév.

A felhasználó bármikor írásban vagy az e-hírlevélben található „Leiratkozás” gomb megnyomásával kérheti, hogy a személyes adatok kezelője véglegesen vagy ideiglenesen ne használja fel személyes adatait direkt marketing céljára. A kérelemnek a kérelem beérkezésétől számított 15 napon belül a törvényben előírtak szerint helyt ad. A felhasználó kérheti az adattovábbítást vagy a velük való megismerkedést is. Kezelő: IME Kft. kötelezettséget vállal az adatok gondos védelmére a személyes adatok védelmére irányadó jogszabályoknak megfelelően. E-hírek IME Kft. a MailChimp webalkalmazáson keresztül küld.


19. Személyes adatok felhasználása és terjesztése

IME Kft. az Ön személyes adatait kizárólag a weboldal adminisztrációjával kapcsolatos technikai okok miatt használja fel, hogy hozzáférést biztosítson bizonyos adatokhoz, vagy általános kommunikációra. IME Kft. személyes adatait nem adja át harmadik félnek, és semmilyen módon nem forgalmazza máshol, kivéve, ha Ön kifejezetten engedélyezi az adatok harmadik fél részére történő továbbítását. Az IME Kft. alkalmazottai kötelesek tiszteletben tartani az Ön bizalmas adatait, és titoktartási megállapodás köti őket.

Fizetési kártyás fizetés esetén a tranzakciós adatok, beleértve a személyes adatokat is, átadhatók a Braintree - a Paypal service biztosít, független értékesítési szervezetként (ISO) és kereskedői szolgáltatásokat nyújtóként (kkv-k) regisztrálva a Wells Fargo Banknál, N.A., Walnut Creek, CA, mint annak a fizetési rendszernek a tulajdonosa és kezelője, amellyel az IME d.o.o. megállapodást kötött a fizetési kártyák online fizetéshez történő elfogadásáról.

A személyes adatokat az IME Kft. a vonatkozó személyes adatok védelméről szóló törvénynek megfelelően megbízható partnereknek, vagy jogszabály alapján is megadhatja.


Adatok megadhatók:

- a weboldal zavartalan működését és fejlesztéseit biztosító információs szolgáltató cégek (szervertárhely, e-mail marketing ();

- a zökkenőmentes vásárlási folyamatot biztosító cégek (Paypal, PayLane Sp. z.o.o., szállítási szolgáltatások Packeta és GLS stb.), de csak a megrendelés sikeres teljesítéséhez szükséges mértékben;

- felhatalmazott intézmények, ha jogszabály előírja (bíróság stb.).

Minden partner, aki hozzáfér a személyes adatokhoz, köteles azokat az általános adatvédelmi rendeletben foglaltaknak megfelelően gondosan kezelni.


20. A választás szabadsága

A magáról az IME Kft.-nek megadott információkat Ön szabályozza. Ha úgy dönt, hogy nem adja meg adatait az IME Kft.-nek, a rendszer megtagadja a hozzáférést bizonyos webhelyekhez.

21. Információk automatikus rögzítése (nem személyes adatok)

Amikor belép a jessyss.hu weboldalra, az általános, nem személyes adatok (keresőmotor-felhasználók, látogatások száma, a webhely látogatásának átlagos ideje, meglátogatott oldalak) automatikusan rögzítésre kerülnek (nem az alkalmazás részeként). Ezeket az információkat weboldalunk népszerűségének mérésére, valamint a tartalom és a használhatóság javítására használjuk. Az Ön adatai nem képezik további feldolgozás tárgyát, és nem adják ki harmadik félnek.